19 de març 2014

SORTIDA A CARDONA

El diumenge 6 d’abril, l’Associació de veïns del barri Sagrada Família de Manresa us porta a fer una sortida/visita per la població de Cardona.
La sortida està programada per les 8 del matí, a la parada de bus del mercat de la Sagrada Família amb c/ Sant Cristòfol.

Visitarem el nucli antic de Cardona, declarat Bé d’Interès Cultural en la categoria de Conjunt Històric. Situat a la plaça de la Fira, davant de l’ajuntament, facilita la interpretació del naixement i creixement de la vila medieval de Cardona.

nucli antic de Cardona
 Farem una visita turística al Castell de Cardona, últim baluard de les llibertats catalanes. Allí hi vivia “el rei sense corona” o “els rics senyors de la sal”, aristòcrates emparentats amb les principals cases reials europees. El castell va tenir un paper important en la guerra de Successió Espanyola, així com la resistència i finalment lliurament de la fortalesa el 18 de setembre de 1714.

castell de Cardona
Finalment visitarem la Muntanya de Sal, un fenomen geològic únic al món. La vall salina de Cardona, portadora de la sal que s’explota des dels avantpassats més prehistòrics fins al dia d’avui, és la raó d’existir de Cardona. És una muntanya que extreu sal a mesura que se’n va extraient. Farem un passeig per les antigues instal·lacions mineres i un recorregut guiat de 86 metres de profunditat.

mina de Sal de Cardona
Ja sabeu, no us ho perdeu! Esmorzarem i dinarem a Cardona, farem totes les activitats a dalt esmentades, i tot per 32€.

Vine i gaudeix amb nosaltres!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada