04 de maig 2011

Més problemes al carrer Arquitecte Montagut


El gran arquitecte,  mestre d’obres segons la titulació del seu temps, Berenguer de Montagut té un carrer a Manresa per a honorar qui va projectar i executar les obres de “La Seu” de la nostra ciutat. El carrer es diu “Arquitecte Montagut” , i més que per honorar sembla fet per alguna altra cosa. Té tres trams diferenciats: el que comença a la Taverna de’n Mallol, el que passa davant del mercat de la Sagrada Família, el que passa al costat de la Font dels Capellans i el de recent nova construcció.
Tots tenen els seus problemes. En el primer s’han substituit els sots que el convertien en una mena de muntanya russa per un extens bassal. El segon és el més digne i es podria donar per bo. El tercer és a mig fer  o al menys és la impressió que dóna a qui hi passa i el quart senbla molt maco i molt ben pintat però mireu-lo bé i no sabreu què dir.
És que en els nostres dies no es pot fer un carrer amb un sol nivell? De nou en nou ja ha de tenir una muntanya a dues vessants? I les voreres? I ...
Pobre Berenguer de Montagut, segur que si ell hagués hagut d’inspeccionar les obres no les hauria deixades així. Ni ell ni cap operari del seu temps  (voltants del1350) haurien deixat així unes obres noves i unes reformes tan mal acabades. Els hauria caigut la cara de vergonya a ell i als treballadors, cosa que no els ha passat als actuals dirigents perquè no en tenen de vergonya. Pobre Berenguer de Montagut  que mal que et paguen alguns manresans, i sobretot pobres actuals i futurs veïns, estan i estaran ben arreglats.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada