18 d’abril 2020

MALES NOTÍCIAS


Bona tarda veïnes i veïns.
Aquí tenim les dolentes notícies que ens arriben de la nostra Residència de la Sagrada Família.
Aquesta noticía està sobstreta del diari Regió7 digital d’avui.
Gràcies per seguir-nos.

Aviat ens tornarem a veure! Ànims, força!!


Els Bombers desinfecten els pisos de la residència Sagrada Família, on han mort sis residents per la Covid-19 des de l'inici de la crisi

S'han fet proves a tots els avis i al personal de la casa, que ha donat negatiu. La desinfecció s'ha fet a instància de Salut

17.04.2020 | 13:04

Els bombers han desinfectat diferents pisos de la Sagrada Família 
Imatges des d'un terrat en el que es veuen els cotxes de bombers

Els Bombers, a iniciativa del Departament de Salut, han desinfectant aquest matí de divendres els pisos de la residència Sagrada Família de Manresa, on des de l'inici de la crisi sanitària han mort sis persones pel coronavirus. D'altra banda, segons ha pogut saber aquest diari a través del vicepresident del patronat, Ramon Fontdevila, i de la directora de la residència, Maria Llumà, s'han començat a fer tests a tots els residents. També al personal de la casa, que han donat negatiu.
A la residència manresana hi ha cinquanta-tres avis i àvies vivint entre els pisos i la torre. Els avis amb simptomatologia -molts dels quals ja l'han superat- estan tots als pisos que s'han desinfectat i la resta a la torre.
PUBLICIDAD

Els serveis que ofereix arriben a mig centenar més de famílies del barri manresà, entre el centre de dia -actualment tancat- i el Servei d'Atenció Domiciliària (SAD), que es continua prestant, amb el repartiment de menjar i medicació inclosos, i d'higiene, si fa falta.
Fontdevila ha remarcat que, tot i que les condicions higièniques són "perfectes" i que l'atenció als ancians, que tenen una mitjana d'edat entre 84 i 94 anys, és escrupulosa, una residència no és un centre sanitari i, per tant, no té els recursos que pot tenir un hospital. 
Justament avui ha entrat en funcionament a Manresa una residència d'urgència, a l'antiga residència municipal Catalunya, al centre cívic Selves i Carner, per tal que les residències de Manresa i comarca que tenen avis que han donat negatiu en la prova del coronavirus els hi puguin traslladar si a les seves instal·lacions no tenen prou espai per separar els que tenen la malaltia i els que no.

1 comentari:

  1. el meu suport i animació per tot el personal, gracies per els esforços i cura dels residents

    ResponElimina