12 de febrer 2014

SORTIDA A BARCELONA AL COSMOCAIXAEl diumenge 2 de febrer de 2014, l’Associació de Veïns Sagrada Família va organitzar una sortida a Barcelona per visitar les diferents exposicions del CosmoCaixa, un museu científic i ple de història moderna i clàssica.
vista perifèrica del CosmoCaixa

Varem quedar tots a la parada de la Ctra. Pont de Vilomara, davant del “Bar Xivit”, per sortir cap a la ciutat condal. Pel camí, el nostre guia del dia, en Josep Mellado “El Pescador” ens va deleitar amb un variat de cançons d’època que ens va fer recordar dies passats.

Una vegada entrats a Barcelona, vam fer un recorregut turístic per la ciutat. Primer vam observar la decadent Can Tunis, aquell barri perimetral barceloní tan castigat per les drogues i la mala vida, i que a dia d’avui està en plena reconstrucció. Tot seguit vam entrar per Montjuic fins a arribar al Mirador de l’Alcalde, un espai amb unes vistes privilegiades de la ciutat.
 
vistes des de el mirador de l'alcalde
Seguidament vam entrar per la ronda de Dalt fins que vam veure L’estàtua de Colon. La vam vorejar i ens vam endinsar per el Paral·lel, fent un recorregut per els teatres mes importants de la ciutat, com el teatre Apol·lo o el Victòria. Un tomb per la Plaça Espanya per veure la immensa plaça taurina “La Monumental” i seguidament vam arribar a Plaça Catalunya, amb el Corte Inglés, L’FNAC, el Cafè Zurich, les Rambles, Canaletes i La Pedrera com a monuments mes importants.
 
Plaça Catalunya, Barcelona
Tot d’una ja vam ser al Passeig de Gràcia, a Plaça Lesseps i al Restaurant on vam fer el dinar, el Bufet Lliure “Vaca Paca”, on vam dinar molt bé, i sense temps per pair, vam endinsar-nos cap a la màgia del CosmoCaixa...
dinant a "Vaca Paca"
entrada del CosmoCaixa


Dins el CosmoCaixa Vam veure una pel·lícula en 3D sobre els planetes del nostre sistema solar i les diferents galàxies del univers. La realitat supera a la ficció, diuen, i en aquest cas, veure els planetes com si els tinguéssim a dos pams de la cara va deixar a tothom amb la boca oberta de bat a bat. Un cop es va acabar la visita al planetari vam passejar per les diferents exposicions científiques del lloc. 
l'Anna i l'Assumpció sentades esperant l'inici de la pel·lícula
Vam veure una exposició d’animals marins, com peixos o tortugues. Vam observar diferents hàbits de vida del món, diferents cases improvisades dels animals de la terra.
imatge de la pel·lícula
terrari del CosmoCaixaDesprés del llarg dia, vam pujar al autobús per encarar el viatge de tornada, amb en Josep Mellado com a figura estel·lar del viatge. Els seus acudits, la seva música, va fer que el viatge de tornada fos divertit, maco i gens melancòlic.

En definitiva, un gran dia amb unes grans persones. Ho repetirem, n’estem segurs.

AV Barri Sagrada Família de Manresa     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada